ūüéļūüďĮ¬†Premi√®re Van Het Euregio Blaazmuziekfestival¬†ūüé∑ūü•Ā

Lieve muziekvrienden,

Het voorjaar van 2018 begint met een evenement dat een bijzondere aantekening in jullie agenda waard is ‚Äď Het eerste¬†Euregio Blasmusikfestival bei Karpaten¬†in Ahaus (Dld). Wij, de muziekverenigingen van Buurse en Neede, zijn de (mede)gastheren van deze premi√®re.

Samen met onze Duitse partnerverenigingen uit Alst√§tte en Ottenstein gaan we op zondag 15 april 2018 een muzikaal afwissellend programma in een unieke ambiance van het tentendorp Karpaten bieden. Alle muziekliefhebbers mogen zich gelukkig prijzen dat de ‚ÄěLandesblasorchester NRW‚Äú met de solist Peter M√∂nkediek uit Ahaus gaat spelen. Als √©√©n van de muzikale highlights gaat de Slovaakse musicus Vlado Kumpan met zijn uitzonderlijk talent en zijn orkest een groot concert spelen.

In totaal gaan 15 muziekformaties uit het Duits-Nederlandse grensregio voor een fantastisch muzikaal evenement zorgen. Verder kunnen de bezoekers ook een grote expositie over muziek zien. Voor dit evenement hebben we een eigen website ingericht onder www.blasmusikfestival.info. Meer informatie wordt binnenkort openbaar gemaakt.

Gastheren:
Muziekvereniging Crescendo Buurse en Crescendo Neede 
Feuerwehr Musikzug Ottenstein e.V. en Musikverein Alstätte e.V.

Informatie over Karpaten:

De festivalplaats van het eerste Euregio Blaazmuziekfestival, het Tentendorp Karapten, is tot ver buiten de grenzen van NRW (Nord Rhein Westfalen) bekend. Sinds 1962 wordt tussen Ahaus-Alstätte en Ahaus-Ottenstein een evenement gevierd. Begonnen in een kleine tent is het nu één van de grootste festivals van zijn aard. In het midden van de jaren negentig kon Karpaten zijn doorbraak in Nederland en het Ruhrgebied vieren. Het festival begint traditioneel op paasavond en eindigt in 2018 op 30 april. Karpaten weet zijn bezoekers te entertainen met een mix van live bands, DJ’s en solo artisten. Het uitgebreide tentendorp is nu al 5.500 vierkante meter groot en opgedeeld in verschillende muziekgenres verdeeld over acht areas.