Muziekvereniging Crescendo organiseert op zaterdag 13 mei het eerste slagwerkconcert in Neede. Vanaf 19:30 uur is het publiek welkom in café restaurant de Olde Mölle aan de Diepenheimseweg. De entree is gratis!

De slagwerkgroep “Houwerieje” van Muziekvereniging Crescendo organiseert samen met de Malletband van Amicitia Rietmolen en Percussiegroep “Full Power” Eibergen een avond vol slagwerkspektakel voor jong en oud!

In een ongedwongen sfeer kan genoten worden van slagwerk met show. De organisatie mikt op een publiek van muziekliefhebbers die in zin zijn voor iets nieuws. Het concert leent zich heel goed voor ouders met kinderen voor een kennismaking met een muziekvereniging. Velen zullen Slagerij van Kampen kennen van slagwerkconcerten. De optredens hebben hier veel van weg.

“Nog meer vernieuwingen, effecten en verrassingen hebben we op het programma. Dat maakt het zo leuk, je musiceert met elkaar, brengt samen nieuwe elementen in en je laat anderen er van genieten. Daarbij zie je dat leden van je eigen vereniging zich verder ontwikkelen” vult instructeur Konniger aan. Hij is sinds enige tijd instructeur van de Slagwerkgroep van de Drumfanfare (DFC). “Door als muziekvereniging iets nieuws aan je leden aan te bieden, boor je talenten aan die anders wellicht onder belicht zouden blijven.”

Het idee om het slagwerkconcert te organiseren is ontstaan door ontwikkelingen binnen de afdeling (DFC) van muziekvereniging Crescendo. Door vertrek van de instructeur van de drumfanfare en wensen van leden is gekeken welk nieuw elan geboden kon worden om met plezier te musiceren. In overleg is gezocht naar nieuwe uitdagingen voor leden. “Je merkt dat ontwikkelingen in de maatschappij ook onze vereniging raken” legt Ronnie Konniger uit. “Er zijn leden die traditioneel muziek wensen te maken, anderen spreekt het aan om zelf met iets nieuws te komen.”

Regelmatig doet het showkorps van Crescendo mee aan wedstrijden. “Om ergens naar toe te werken is altijd super leuk. Je ziet wel dat straatoptredens minder leuk worden ervaren door jonge muzikanten, het is gewoon niet sexy genoeg” legt Weernink uit. Zo is het idee ontstaan om met slagwerkers een concert te gaan organiseren. Naast leden van de eigen vereniging is contact gelegd met buurtverenigingen. Leden van Percussiegroep “Full Power”, onderdeel van Euphonia Eibergen, had wel oren om mee te doen. Dit geldt tevens voor de Malletband van Amicitia Rietmolen. Een enthousiaste groep drummers van verschillende leeftijden is vanaf januari dit jaar flink aan het oefenen. Per vereniging brengen de slagwerkers een aantal nummers ten gehore. Het slagwerkconcert begint met muziek gebracht door Full Power gevolgd door de Malletband. Houwerieje sluit het concert af.

De komende weken wordt er gewerkt om de nummers soepel in elkaar over te laten lopen. “Dit is wennen voor de muzikanten, maar het gaat al heel aardig” geeft Konniger aan. Goochelen met de drumstokken en de lichteffecten zullen het concert complementeren. De drummers gebruiken voor het optreden niet alleen hun stokken, ook hun stemmen worden ingezet.

De drie slagwerkgroepen zorgen met elkaar voor een spectaculair optreden op zaterdag 13 mei. Voor Houwerieje is dit het eerste optreden met show en percussie als inspiratie. “De kans is zeker aanwezig dat Houwerieje een vervolg krijgt”